Ritningar & Illustrationer

Planlösningarna är öppna, ljusa och stilrena, ritade för socialt umgänge året runt och med öppen dörr mot soldäck eller uteplats på sommaren. Materialvalen i sjöstugorna håller genomgående en mycket hög kvalitet. Kök och badrum har alla bekvämligheter man kan tänka sig och maskiner av högsta klass. Den som har speciella önskemål har möjlighet att själv påverka inredningen.

Sjöstuga framsida

Samtliga sjöstugor ligger i direkt västligt läge där du från soldäcket eller uteplatsen, kan njuta av en härlig eftermiddagssol som långsamt sänker sig ned bakom Brommös siluett.

Sjöstuga baksida

Sjöstugorna erbjuder också en fantastisk sjöutsikt med vidsträckt horisont, både norr- och söderut genom sundet. När höstens gyllengula löv singlar ned och vinterns karga kyla fryst området till is, kan ni efter en uppfriskande promenad njuta av den värmande brasan och speja efter skridskoåkare på den frusna isen. Seaport Laxhall är en oas där vattnets speglingar och solens gång blir en del av vardagen året runt.

Planlösning

Sjöstugornas utformning har tillkommit för att möta alla de olika krav på praktisk och bekymmerslös användning, som man kan ställa på en flexibelt fritidshus under olika skeden av livet. Detta har vi kunnat göra inom en relativt liten yta med en fantastisk närhet till vattnet och utan att påverka känslan av en exklusiv och modern sjöbod med sin långsmala, båtliknande rumsform.

Planlösning för Sjöstugorna

Modell S1 Visningshus

Direkt när man stiger innanför dörren till huset möts man av dess öppenhet där båthamnen och vattnet omgående fångar ögat genom de stora glaspartierna. Takhöjden i hallen är över 5 m vilket också förstärker den luftigt spännande känslan och skapar en speciell närhet mellan entréplan och övervåning. Husets speciella spiraltrappa med vitlaserade steg och rostfria detaljer, framträder tydligt och förstärker upplevelsen av den moderna marina miljön.

Sovrummet på entréplan med sin värdefulla närhet till wc och dusch, används i första hand som föräldrasovrum, varvid bäddsoffan i allrummet på övre våningsplanet står redo för gäster. På entrésidan av huset står en fristående friggebod stor nog att inrymma en våningssäng för 2 personer, vilket kommer väl till pass när barn och barnbarn kommer på besök.

Planlösning för Sjöstugorna

Modell S2

I denna husmodell har spiraltrappan ersatts av en U-formad trappa, vilket tillsammans med en ökad golvyta på övervåningen ovan entréhallen, ger mer plats för förvaring. Det övre allrummet har försetts med en extra bred parskjutdörr som fortsatt bibehåller husets öppna luftiga atmosfär under dagtid, samtidigt som den skapar värdefull avskildhet när rummet nattetid användes som föräldrasovrum.

Det nedre sovrummet används i detta skedet som barn-/gästrum och är stort nog för 2 st våningssängar vilket gör att även kompisarna får plats. Tillsammans med den inredningsbara friggeboden kan så många som 10 personer hitta sovplats i huset.

Planlösning för Sjöstugorna

Modell S3

Modellen baseras på utformning enligt modell S2 men har plats för ytterligare ett sovrum på övervåningen. Ett sovrum som kan passa som småbarnsrum likväl som gästrum eller extra förråd. Denna möjlighet har tillkommit genom att trappan har flyttats över på motsatt sida i entréhallen och utformningen fungerar allra bäst tillsammans med den marina spiraltrappan.

Genom denna planlösning kan huset tillsammans med sin friggebod, inrymma sovplats för upp till 12 personer! Skulle man vara i behov av ännu fler sängplatser finns alltid möjlighet att tillfälligt hyra någon av uthyrningsstugorna som kommer att uppföras bredvid restaurangen.